Blogspot tanpa huruf 'S'!!

Something to Share !!

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan kepada semua blogger dan reader. Jangan terkejut dan terperanjat kalau aku buat entri memalam nie..bukan sebab buang tebiat tapi ada "Something untuk di Share"..kalau korang dah penah terbaca tu xpelah, aku just nk ingatkan balik je..sebagai makluman kita bersama :). Mula-mula aku tak caya tapi bila aku try benda ala nie memang aku tergamam jap r...kalau korang nak tau apa benda dia try nie:

1. Cuba anda buka mane-mane blog kawan anda....contoh : aaaaa.blogspot.com
2. Kemudian, buka semula blog kawan anda itu, tapi dengan membuang huruf 'S' pada perkataan blogspot. Contoh : aaaa.blogpot.com

Korang rasa apa yang akan keluar?
nieee..haaaaaaa...

"MEGA SITE OF BIBLE STUDY"???
Tak percaya?? tapi tulah yg terjadi...

Licik sungguh naaaa....nauzubillah...Semoga ditetapkan iman hingga ke akhir hayat..aminn~ Nak cakap banyak-banyak takot tersilap cakap, lagi2 hal agama...tapi yang pasti mereka-mereka ini sentiasa memesongkan Umat Islam dari Landasan yang BENAR. Jadi WASPADA lah dengan setiap muslihat mereka...

*old version windows maaa...dah byk berbakti tuuu..hahahaha.. I loike.~via Haniza Hisham. 

Happy Blogging. Happy Reading ♥

9 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

Umedia Network said...

hui!!! Serius nampak niat jahat tu. huhu. Nice info. :)

haniza_hisham said...

share~~
pas ni boleh ler convert pegi wordpress plak... huhu

SHIMI said...

Thanks for sharing.
Woo, really shock. Tak sangka ekk

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

Aminin said...

hAhA...Nice sharing yer...
jom bertukat ke domain pula..hoho
Cara Buat Blog Lebih Mesra SEO
Selamat Hari Wanita, Ibu!

mawar ungu said...

ya memang btl dah tes..

GematriA™ said...

cite lama ni..
tp bagus info ni.. mungkin ada yg belum tahu..


btw, first time komen sini. dtg pun first time jgk. salam kenal tuan blog.

Amirul Ramli said...

haaah la.. aritu pun tersalah taip masa nak blogwalking tapi termasuk website ape tah... ish3..

Gombug said...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.