Review : penjagaan muka saya (part 1)

Assalamualaikum ^_^

Hari ini ada entri baru khas buat korang..tapi lebih kepada orang perempuan, orang laki pun boleh amik tahu..kot2 ler mengalami masalah yang sama. Seri tak berapa pandai nak ckp panjang atau taip ayat yang sedap2..tapi i try ^_^. okey kali nie seri nak share dengan korang pasal produk penjagaan muka yang seri guna...hee. Takdelah guna brand yang mahal pn..just ikot kemampuan poket sendiri jep.. Bagi seri benda elok pada kita, apa salahnya share iye x? manalah tahu sesuai dengan korang. 

Kalau korang nak tahu muka seri jenis yang sensitif, dan mudah naik jerawat..tangan nie pun ada masanya tak geti duduk diam..ade je yang nak dipicit..huhu..tu yang buat seri pening kepala..sejak tu seri try lah cari produk yang sesuai tapi kadang-kadang takut jugaklah nak cari produk lain nie..takut ianya makin teruk. Paling penting bagi seri, dapat menghilangkan jerawat dan parut secara beransur-ansur. Seri ada mencuba satu produk nie...ala murah jep..selalu nampak orang jual kat fb...dh lama guna, dari tahun lepas lagi...

PERTAMA : SABUN SUSU BERAS

Alhamdulillah, muka seri sesuai guna sabun nie..lepas cuci muka..nampak segar sgt..Nak beli kat mne? haaa, biasanya seri order dgn sorang akk nie Syuhada E-Shop . Kalau korang berminat, sila ler klik link yang seri bagi tu k..hope dpt membantu. :) 

Info psl sabun beras nie:

  • Natural rice milk soap from Thailand, containing pure rice milk soap, beeswax and moisturising oil. Rice milk oil is a natural anti-oxidant and also offers a small degree of sunscreen protection and solve the pimple problem, acne blemish, dark spot and the dead skin cell problem. Rice milk soap makes you feel smooth and relax. Moreover, rice milk soap is suitable for all kinds of skin.

KEDUA : ST. IVES TIMELESS SKIN
Actually, selama seri jaga muka...tak penah amek tahu pasal SCRUP. Bagi seri cuci muka dah cukup tetapi sejak tengok review dari orang..seri beranikan diri guna StIves Timeless Skin sebagai scrup...hasilnya muka jadi lembut lepas guna produk ini...Make sure scrub muka seminggu 2 atau 3 kali dan jangan sental sekuat hati...cukup lah sapu perlahan2.. :)

KETIGA : NOREFAL – VITAMIN E SOFTGEL
Sekarang setiap pagi dan malam, seri pakai NOREFAL – Placenta Oil + Vitamin E softgel..baru je sebulan pakai softgel nie...alhamdulillah puas hati..parut jerawat pun makin pudar tapi perlu ingat semuanya bukan jadi sekelip mata..perlu konsisten dan sabar...Seri try beli pack percubaan dari Sis Nur Ellena , if korang nak cuba boleh lah...hasilnya Insya Allah pasti berbaloi.


KEEMPAT : COSMODERM PERFECT SUNSCREEN + FLAWLESS FOUNDATION SPF35++
Okey, produk keempat yang ada dalam list penjaga muka seri ialah Cosmoderm Perfect Sunscreen + Flawless Foundation SPF35++ (Natural Pink) gambar seperti dibawah k. Selama ini, seri tak penah langsung nak menepek muka dengan sebarang foundation dari seri study. Tapi sejak guna produk nie...rse best sgt..tak sangka jadi makin rajin nk menepek..hehehe. Semua berkat review dari blog AMOI, alhamdulillah akhirnya seri yakin nak pakai foundation nie...mekasih banyak :)

Review dari seri psl produk ini :
  • Menggunakan natural ingredients and no chemical..ianya lebih selamat untuk kulit muka seri.
  • Paling penting berasaskan air. Bagus untuk kulit yang berminyak mcm seri ni..

Ini adalah info mengenai Cosmoderm Perfect Sunscreen + Flawless Foundation SPF 35++ 
Korang boleh dapatkan produk nie di guardian, senang sangat..hanya RM29.90 je..muka korang akan diberikan perlindungan yang sepenuhnya..dh macam iklan pulakk..tpi itulah yang terjadi pada seri sekarang..heee..even baru sebulan guna tapi hasilnya sangat puas hati. 

Alhamdulillah....
Pic hari ini 31/03/2012
(muka mengantuk tp gagahkan diri jgk datang keje..
untunglah boss dpt pekerja mcm saya..kihkih)

Sebelum seri habiskan entri kali nie, seri nak tnya...."Collagen Coconut tu okey ke? sape yang dh penah minum collagen nie sila kongsi lah ea..hehehe.. If ada lagi akan seri kongsikan dalam part 2 pulak k..tunggu....okbai :)


Happy Blogging. Happy Reading ♥

3 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

Che Meow said...

saye pun pakai sabun beras... marvelous.. hu3...

Cikgu Vina said...

nak pakai sabun beras,,,tapi takut kulit tak masok..hehehe..btw, sy dah follow awk..hehe..kalo free singgah lah belog sy..kalo sudi silalah follow..eheh

Qamarina Beauty said...

for buying cosmorderm product, just go to my blog k ...qamarinabeauty.blogspot.com

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.