Bila dah start membebel :)

Salam semua..dkt seminggu lebih seri xjengah blog, coz kepala tengah senoneng ngn keje jd xde mse nk update blog..huhu. Yelah bz dtg last-last minit tu yg serabut je..Skrg nie boss xde jd bleh lah nk membebel pjg lebar..hahaha..sape yg sudi dgr tu pasang ler tlinge..pd yg xnk tu xpe..terima kasih sbb singgah :)
kte masih dlm bulan suci ramadhan..alhamdulillah syukur di beri peluang utk merasainya lg..Sekejap je dh 15 ramadhan kn? korg dh de yg tggl pose lum??haaa...kantoiii !! hahaha..utk kte org pmpuan nie xpe mmg ssh nak penuh tpi bersebab lah bkn ske-ske pastu kne gantii :)

ermm, time bln pose nie byk sgt bnda yg 'HOT'..yang bikin 'KECOH' satu panggung!! ehh silap-silap mksd seri satu 'ALAM MAYA' dan Malaysia dari cerita psl:

- Mamat si Salleh Samsa Groger yg mempersendakan agama dan PUASA - kecian seri tgk org mcm nie, Allah S.W.T menciptakan dia dgn sebaik-baik ciptaan tpi xpernah bersyukur malah byk plak yg di'complain'..Puasa itu kan pelengkap kepada RUKUN ISLAM !! Jadi nape perlu dipertikaikan lagi..

- seorg bdk pmpuan yg bangga teguk arak pd bln pose..pastu dok tyg kat fb, ble kne tegur tau plak mrh..erm,mcm2..org teguh biar sme2 masuk syurga..Insya Allah tpi xmo dok lagi mencarut adelah..bahaya-bahaya..!!

- Sekumpulan org melayu kte kne tangkap sbb minum arak pd bln pose..dh ler bulan pose bleh plak g kelab pastu minum kencing setan tu..adoyaii klu xde niat nk pose dok umah je, nk makan smpai meletup prot tu pn xpe..nie x relax je minum xmalu lgsg kat org bkn islam..dunio..Ooh dunio.

- Buang bayi..yg nie hari-hari up-to-date. Dlm satu hari mesti ade bnda nie. Tmbhan bln pose, ingt adelah ckit penyesalan tpi xjgk..Mmg dahsyat sggh !! time dorg tgk bayi yg bernyawa tu x terdetik ke kat hati dorg mcm mne dorg dilahirkan, dijaga smpai dah beso pjg dpt tgk dunia yg dh berjuta abad nie..xde belas kasihan lgsg..smpai ade bayi yg diratah anjing..ciannye :(

- Pelacuran..isu nie mmg dh lme pn..entah ble nk reda..huh. Nak banteras tpi yg ditangkap pelacur je..cmne ngn 'Bapak Ayam' n 'Mak Ayam' still terlepas ag..Hari tu seri tgk kat berita, gara-gara xnk kne tangkap sggp terjun..bila dh sakit baru ingt 'Allah'..tpi baguslah masih ingt dari yg x..erm..

klu nk ckp psl hak, engkau-engkau..aku-aku n kubo lain-lain mmg lah senang..tpi beringtlah azab dari Allah itu tersgtlah Perit.Tak takut ke kte dengan azab Allah?..ermm,terlalu byk perkara-perkara yg dh berlaku kat dunia nie..jadikan sbg ikhtibar dan pengajaran..smg kte sentiasa ditetapkan Iman dan dicekalkan hati smpai bila-bila..agar xterperosok dlm dunia yg fana nie (eceh-eceh ayat..). Smg mereka2 dibukakan hati dan mendapat hidayah dari Allah S.W.T..AMIN :)

Selamat berpuasa dan selamat beramal :)

Happy Blogging. Happy Reading ♥

2 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

Kie-yu said...

bile tah gamaknye nk dpt berita yg senonoh sket
balik2 berita cmni je
huhuhu :(

-telordibasuh- said...

hehe..seri keje mane?

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.