Mana satu ek?? bingung nie...


Assalamualaikum dan selamat tengahari kepada semua readers & bloggers. Entri kali nie aku nak mintak tolong kat korang especially pompuan sebab mereka lebih memahami..hehehe. Tapi if kome yang lelaki sudi nak tolong apa salahnya...hehehe. Okeyh, try tengok pic atas tuu, chantek kan3..rambang mata dibuatnya..hahaha. Actually dari minggu lepas aku survey benda ala nie dari kat facebook, lowyat, ebay, blogspot, wanitamelayu, cari, youtube n macam-macam forum aku aku terjah tapi still blur..adesss. Bila tengok dorang beli rasa cm menarik (teringin r tu..hahaha). Yelah nak beli yang original tak mampu sebab nak simpan duit utk kawen, anak n cucu cicit nanti...hahahaha.

Dan hasil dari survey tu :
1. Palette - 120, 88, 72, 180 colour and etc.
2. Harga - ada yang RM80, RM60, RM59.90 (120 Pallete)
3. Brand - Manly, Mac, Wales, coastal scents & NO BRAND pun ada. (Bukan ori tpi replica)
4. Jenis - Cream and powder.

Ada gak terbaca kat dlm blog, even eyeshadow tu replica tapi bila apply kat mata tahan lama and kurang berhabuk tapi betul ke? ermm, lagi-lagi aku nie baru nak berjinak-jinak dengan eyeshadow, dahtu bila nampak yang tu lah yang ni lh tu yang blurrr..sampai pening kepala. Ingat nak beli Manly tpi macam mana dengan kualiti dia? bagus x? berhabuk sgt ke? Which one is better? Argghhhhhhhhh..makin binggung nie...huhu.

Jadi pada korang yang dah penah beli or pakai sudi-sudilah berkongsi iyee. Kalau korang tak kesah letak lah link katne korang beli eyeshadow tu k...Pape pn aku hargai sesgt dan mengalu-alukan pendapat korang tu.. ^_^ okey bubye n have a nice day kengkawan.

Happy Blogging. Happy Reading ♥

4 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

-telordibasuh- said...

amboi bnyaknyeee color hahaa
ala seri biar je nutural lagi lawa hahaaa..

tip kecantikan dari telor!!
sentiase prasan yg diri kita ni lawa hahaha..oke!!!

hana said...

sowi la..
even sy girl tp mmg x tau pasal mekap2 ni...
hehehe

Nur Fannun said...

ambik yg natural..ambik yg ori le..jgn ambik jenis serbuk,,kang masuk mata pulak.
klu baru berjinak ambik yg natural dulu..supaya tak over klu tak kena cara pkai

Cikseri (^_^) said...

incik telordibasuh : tip tu memang bagus sgt2..jadi saya nie chantek lah kn3...confem r chantek n sgt chantek.. (prasan chantek nie..hahaha)

hana : its ok hana..yg penting sudi cmmt kat entri nie..tenkiu :)

Nur Fannun : ahh kn..kang klu tbe2 amek yg terang..xpakai membazir lah pulak...hehehe. Tanz Fannun ;)

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.