Mencantikkan Blockquote bagi pengguna Design Template

Surprise!!!! haaaa, Entri kali ni pasal tutorial tu...ada peningkatan nie...heheheh. Actually nielah 1st time aku buat tuto, bukan nak meniru sape-sape tapi aku happy sesangat ler bila tuto tu menjadi..padahal sebelum nie naik pening nk buat blockquote nie..tapi aku try lagi dan lagi dan lagi...akhirnya BERJAYA !! yeaaaa. Pe tunggu lagi moh ler try awok punye..kihkihkih.


Tutorial ini khas utk warnakan blockquote BUKAN kotak ada bunga tu taw..sbb tu ialah GAMBAR !!

Klik "Edit html"
Tick "Expand Widget Templates"
Cari code ".post-body {"
*Gunakan CTRL + F utk carian code tersebut

Korang akan nampak code seperti berikut:
Copy code dibawah ini, kemudian paste dibawah code di atas:
.post blockquote {  border: 3 px dotted #ffffff;  padding: 7px; } 

Hasilnya seperti berikut:

Letak background warna pada blockquote

Copy code dibawah ini :
background : #F778A1 ;


kemudian paste dalam code .post blockquote dan hasilnya seperti berikut:

*Pemilihan warna utk background dan garisan klik disini :)



Last sekali jangan lupa "Save" !!


Sorilah kalau cakap berbelit-belit...actually xpandai nk buat tutorial nie..apetah lagi nk kasik orang paham..tugas berat tu...huhu. But hope korang enjoy k.. If still xphm jugak..tanya jelah..no hal punye !! :)



Happy Blogging. Happy Reading ♥

3 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

Adam Roslan said...

Terbaik. Terus lawa blockquote kalau guna kod yang Cik ajarkan ni. ;)

Secret Recipe Malaysia Nafi Kek Ada Unsur Babi

Hakim~ said...

x jdik lahhh

Cikseri (^_^) said...

tak jadi ea?huhu..code yg dicari tu ade ke x?

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.