Tegurlah Dengan Berhemah Bukan .......... :(

Assalamualaikum ^_^

Selamat pagi kepada semua bloggers dan readers yan sudi membaca. Maaf kalau entri ini menganggu waktu pagi korang, padahal baru je semalam seri post entri baru...ini ada lagi..hahaha. Semua nie gara-gara ada orang yang tegur pasal paste link dekat satu group blogger dalam facebook. Bukan niat nak buat semak tapi dah nama pn group blogger jadi kita ping jelah entri baru kat situ..entah macam mana seri tak sengaja ter"PASTE" kat bawah post dia. Punyalah dia marah sampai cakap tak perlu MENGEMIS lh..pelah...bla..bla..bla.. Merayu pun tak, inikan pulak nk mengemis suh klik blog kita..macam kita nie ape je..haiiih..Bukan seri sorg je ade kat post tu..adalah bape orang lagi sebelum seri...bila nampak macam tu seri terus DELETE link blog seri..yang lain pun sama..huhu.

Baru pertama kali kenal orang gaya nie. Even dia tak suka, tapi teguran tu janganlah mcm kita nie buat salah besar dgn dia..padahal baru 1st time tu..lain lah kalau sebelum nie dok kcao post dia ke n paste byk kali kt tmpt dia..haizzzz....mcm2 lah.. Lain kali kalau tak nak  blogger lain paste link kat post tu..tulislah cmnie :

Tolong jangan paste sebarang link dibawah post ini. Sekian terima kasih :) - ayat berlembut.

atau

Jangan paste sebarang link dibawah post saya, sebab saya tak berminat langsung nak klik inikan pulak nak baca !! - ayat ganas

Ermm, kalau dan bunyi macam tu..jadi semua blogger dlm group tu paham lah..tapi xpelah maybe silap sendiri, Insya Allah kali nie seri lebih berhati-hati paste link blog kat post orang...even tak sengaja sekali pun..berhati-hati tu penting. Yelah kita xtahu yang orang tu suka ke x? kang silap hari bulan..kita yang kena..ermmm..

Cuma satulah nak bagitahu kat sini, segala bagai yang seri letak link dkt mana2 group  BUKANLAH UTK MEMAKSA ORANG FOLLOW KITA BERDUYUN-DUYUN tapi hanya nak berkongsi cerita..mnelah tahu korang ada pendapat..jadi tinggalkan jelah komen kat blog nie...Bagi seri terpulanglah pada orang sama ada nak klik ke x, atau maybe 10 tahun kemudian baru korang terbaca...its okey..macam mana pun seri hargai sgt2..sharing is caring rite?.. Biasanya lepas je ltk link kat group, seri terus buat blogwalking tapi bila jadi cmnie..terdiam terus..haiiihh nasib-nasib... Padahal baru nak berjinak-jinak balik dlm dunia blogger... :(

Memang blog nie tak sehebat dan semantap blog yang kat luar sne..tapi janganlah menyindir macam tu sekali. Orang tak follow pun takpe, tapi berblogging nie boleh buat kita happy.. :)

"Judging the person does not define who they are.
It defines who you are !!"

Seri pun tahu, hanya blog yang ade isi yang best je..buat orang tertarik nak baca...tapi xsalah kn hargai hasil penulisan orang lain..dan seri paham tak semua orang suka dengan apa yang kita tulis...ada masanya org ckp eeee gediks giler bdk nie or perasan hot sehhh...hahahaha..tapi xpelah nama pun blog masing2 kn..just kena jaga2 bila menulis..If ade yang tak suka, tegurlah secara baik.. Okeylah, sekiranya ada terkasar bahasa time membebel nie..seri mintak maaf sangat-sangat..kbai...


Happy Blogging. Happy Reading ♥

6 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

~~Ungu~~ said...

serious??teruknya..nk tegur pun agak2 lah..lepas ni rase mcm xnak dh je paste kite punye link blog kt kt post org lain..

Cikseri (^_^) said...

@~~Ungu~~ huhu..tulah rasa cm dh serik pun ada..

Fendy said...

biasa la tu...dalam dunia blogger...mereka manusia juga..dan kita pon kdg2 tersilap...jadikan ia sbg satu pengajran..dan dlm dunia blog..menjadi blogger baik itu lebih baik dr jd blogger famous...

Cikseri (^_^) said...

@Fendy baik, terima kasih utk nasihat tu..akan sye jadikan landasan dlm dunia blogger nie :)

Lang Radzlan said...

biasalah setiap org ada pandangan mereka tersendiri..kita ambil yang mampu baiki setiap kelemahan kita :)

Cikseri (^_^) said...

@Lang Radzlan huhu..tapi dgr ayat mcm tu tersentap pun ade..then ble tgk balik..si blogger pn dh delete post dia.. neway, mekasih krn sudi komen kat cnie.. Insya Allah sye cbe perbaiki kelemahan yang ada..

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.