Adat orang berchenta kot....

Gambar Hiasan dari Pakcik Google
Rasanya tak pernah bukak entri yang de hubungkait dgn gf/bf. Saje nk membebel, kot-kot leh tanya pendapat dan pandangan korg..okeyh!! pssst, nie bukan nk citer psl org ketiga taw...~Korang pn taw kn even gf/bf pn de psng surut..kejap berbunga-bunga bagai di awang-awangan..fulamak dahsyat !!, kejap lagi kedebab kedebom..almaklum org berchenta.

Ada masenye kita mmg nk saje menduga, buat-buat :
- Menyepikan diri : xde niat nk menyepi just kalau bleh si dia msg lah dulu..baru best !!hehehe
- Busy : Keje berlambak, xbermksd lupa si dia just nk dia tanya kabo kite lak..!! dh mkn ke??sehat ke??huhu
- Sakit : yg nie sakit betul-betul bkn auta semata-mata. Yelah nk tgk dia caring ke x?? Xlarat nk msg..hope dia yg CALL kita.
- Gaduh : Masing-masing xnk kalah..akhirnye diam xmsg lgsg. Sometimes sggp tunggu sape yg nak say sori dlu..
- Merajuk @ Diam tiba-tiba : haaaaa, part nie mksdnye “Tolong Pujuk Saya !!” kihkihkih
- Fon xde duit : xleh nk msg-msg..huhu..Jd kne tggu smpai ade kdt lah..(mnelah taw dia baik hati nk share topup kn3...or de hutang dulu2 tu..time nie lh nk uji ingt ke hutang topup RM3 tu...hahahaha)
- OFF Phone : maybe nk buat gelabah ckit kot..rsenyelah..then berharap sgt-sgt bila ON fon nanti de lah msg..xbyk skali pn jadi lah..hehehe. Almaklum rambut sme hitam hati lain-lain..ade org ble xdpt contact dia risau..ade org plak wat xtaw jaa..hahahaha

Kadang-kadang motifnye SATU je, nak tarik perhatian si dia, sama ada DIA cari KITA ataupun DIA diam seribu batu. Ego punye psl...xkesah lah yg perempuan tau lelaki..same je..msg-msg xnk kalah..hehehe. Nak tgk mcm mne respon pihak satu lagi, rindu ke x?msg ke x?call ke? tanye kabo dn mcm-mcm lagi lah...Kalau yg memang dh sggh syg n cinta..kemane mghilang pn dia cari gak...but yg buat-buat dekk je..korg rse?? Entah-entah msg dgn org lain kot...!! ,haaaa, tu nmenye berpkr secara negative..wahahaha. Baik korg JAUHKAN !! Seri bkn nk ajar korg berpkr smpai cmtu skali..coz korg je yg phm perangai si dia kn...Tapi Lama-lama bila dh penat kita lah yg kne cari DIA..sbb dia xde FEEDBACK..time tu dh marah tahap gaban kot sbb x di layan...kihkih.

Sebab tulah org ckp bila dah bercinta kita sanggup buat benda-benda yg sengal n merepek. Sanggup tenung je fon tu smpai nk terkuar biji mata..gara-gara menantikan si dia msg..ahahaha (2 X 5 je dgn seri) Even mcm tu bila dia bg respon kita lah org yg paling happy, if x…geram mengunung-gunung..mcm nk MELETUP!!

Bg seri buat apa yg korg rse terbaik utk diri sendiri..jangan sampai merana diri sudahh.

Happy Blogging. Happy Reading ♥

3 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

kyna said...

nice entri..adat org bcnta la klu cmtu..heee..
follow u..follow back ok :))))

KimiCnoL said...

kdang2 kalo kita da pham psngan kita,ape yg dia buat pon kita dh boleh agk kn..hehehe

♥e'in♥ said...

nice sharing!

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.