Flashback zaman kanak-kanak...hehehe

Assalamualaikum miss, mr & mrs reader semua..hari ini ape cite?ada baekkk kahh? Jangan terkejut if seri dh mula rajin update blog, yelah sebelum nie kena tunggu berminggu-minggu baru ade entri..beselah orang bz dengan hal ehwal negara...wahahahaha. Lagi pun bill internet dah setel maaaa, jadi apa tunggu lagi..jom reramai ngadap internet sampai lebam...kihkihkih.

Entri kali nie seri nk ajak korang ingat balik benda-benda feveret di Zaman kanak-kanak era 80-an & 90-an. Semoga tak Luput Dek Hujan dan tak Lekang Dek Zaman...nanti bila korang ade cucu cicit..bolehlah citer kat dorang...kihkihkih.
  
Bila dh cakap pasal zaman kanak-kanak, memang xsah kalau xde 'JAJAN'. Dulu time seri balik dari sekolah agama atau kebangsaan mesti singgah kedai beli 'JAJAN'. Time tu xguna lagi perkataan 'SNACK'. Bukan kolot sehh tapi perkataan 'JAJAN' time tu mmg dah sebati sgt..try skrg nie korang ckp 'JAJAN'...rasa cm best je kn...siyes!! ;) Macam-macam ada..xcaye tgk r~

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
Jajan kegemaran time kecik-kecik...seri suka gula-gula udang tu...sedap..hehehe

Yang kat bawah nie lak permainan paling femes era 80an & 90an...amacam korang ingat lagi tak nama permainan kat bwh nie?? xstail r klu dh lupa..kihkihkih. Mesti bangga giler sape yang de title 'JUARA' time tu...ngee~ Nasib badan lah sape yang kena tggu turn dorang...hahaha..

xperlu yang mahal-mahal kn3...semuanya bestt ~
Utk  gambar atas nie seri xperasan lak ade gambar yang sama..huhu. Time upload baru lah seri perasan..adehhhh~ tapi xpe kan3...hope korang enjoy k dpt imbas zaman kecik-kecik korang..mesti ade kenangan punya lahhh..Tak pun pasnie korang try r beli...tu pn kalau ade lagi r kat kedai...kihkihkih.

Okey, seri nak sambung keje dulu..nanti kang orang cakap makan gaji buta jep...hahahahaah. Neway,mekasih pada incik google coz byk membantu. ^_^

Happy Blogging. Happy Reading ♥

4 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

Qamarul said...

haha teringat zaman kecik2 dulu..

yang fevret saye din dang laaa..
tapi kalau ade duit lebih sket beli tora..

kalau time nak beli tu parent ade nanges2 laa skit mintak nak jojo tu plak.. ha3

fadhdeela said...

hahahahahahaaha suka keropokk durian tu!!! sedapp

Meh singgah: Daphne Iking Peluk Islam!!

ejulz said...

dulu selalu main getah pemadam heHe.. tapi main tu macam ada unsur judi.. adeiii.. biasa la budak2 x fikir pnjg.. heHe

Jangan lupe singgah k.. :)

1 "Alhamdulillah dipermudahkan..
"


2 ""SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??"
"

Cikseri (^_^) said...

zaman budak-budaklah yang paling best kn3...klu seri suke layan nini cokelat celup..celup...hahahaha

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.