Pencarian di Bazar Ramadhan :)

Assalamualaikum ^_^
Selamat pagi dan Selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua blogger dan reader yang beragama Islam. Alhamdulillah hari ini adalah hari keempat kita berpuasa. Semoga sentiasa sihat dan di dalam rahmatNYA serta diberi kesihatan yang baik bagi menyempurnakan ibadah puasa pada kali ini...amin :)

Amacam dengan tajuk entri hari ini...lazat x?hee..almaklum bila cakap pasal Bazar Ramadhan mestilah bab  makan TAPI bukan nak buat korang bertambah terliur, hanya sekadar berkongsi.. Sudah menjadi lumrah time bulan puasa, sebelum melakukan terjah ke bazar ramadhan confirm dalam kepala dok terfikir nak makan apa...betul x? haaa sama jelah kita2 nie..heee... 

Actually bab makanan tu xpeningkan kepala sangat, just nak cari kuih tu yang kusut..uhuk. Dah ade depan mata...terfikir lak sedap x? lembut x?. Kalau korang nak tahu...hanya kerana nak cari kuih dan air nielah yang buat seri rajin nk round satu bazar...dari mula sampai hujung...hahahaha (anggap ler sebagai exercise...kihkihkih).

Kuih & Air Pilihan :)

Apam Tepung Beras
lagi best kalau warna-warni...hee

 Pulut Panggang
Sedap sampai menjilat jari :)

Roti Jala
Kalau kuah roti jala tu sedap...secara automatik semuanye sedap...

Kek Gula Hangus
Ada masanya susah nak cari kuih nie... kalau ada pun tak bape menjadi..huhu

Air Jambu Batu
Best pekena air jambu batu nie...lepas minum tekak rase legaaaa jeee..

 Air Soya
Yang nie memang menjadi pilihan dari zaman berzaman...

Air Kelapa Laut
Susah gak ler nak cari air nie...time study kat kl..senang ler nak dapat...huhu

Segala bagai gambar kat atas nie seri google..takde yg original dari tangan sendiri...harap maklum. Tang air tu seri terpaksa letak pic yang belum siap jadi air..bukan ape takut ade yang tergugat..hehehe. Rasanya time bulan puase nie bab air nie yang lebih banyak dugaannya..kalau tak caye..meh tgk nie...



Haaaa, dah cakap kn?hehehe.. Apepun terima kasih kerana sudi singgah dan Selamat berpuasa semua :) 


Happy Blogging. Happy Reading ♥

2 00 orang penaip sambil pejam mata ^_^:

lejen wariner said...

nak air je.tolonglah, tak dpt mknn pun takpe.heh

Cikseri (^_^) said...

@lejen wariner hahaha...mcm kne je ngn pic bwh tu. :)

COPYRIGHT© 2010-2011. HAKMILIK CIKSERI.